Γενικό πολεοδομικό σχέδιο Θάσου

Θάσος 16 Δεκεμβρίου 2015

Γενικό πολεοδομικό σχέδιο Θάσου

 

Δελτίο τύπου

 

γενικό πολερδομικό Θάσου

Σε σύσκεψη που οργανώθηκε από φορείς του νησιού με διαδικασία «κατεπείγοντος», την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε από μηχανικούς και συζητήθηκε το θέμα του Γενικού πολεοδομικού σχεδίου της Θάσου. Από την παρουσίαση και την συζήτηση που ακολούθησε καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω μελέτη θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε ενδεχόμενη υλοποίηση της, μιας και απουσιάζουν μελετητικά στοιχεία που θα έδιναν προοπτική σε ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη(π.χ. απουσία σχεδίου αρμονικής συνύπαρξης λατομικών και τουριστικών ζωνών ). Ένα μικρό παράδειγμα στον τομέα των υδάτινων πόρων, το όριο της λατομικής ζώνης διέρχεται από την καρδιά των πηγών της Αγ. Βασιλικής που υδροδοτούν τον Θεολόγο. Παράλληλα η περιοχή που καθορίζεται ως λατομική ζώνη είναι η καρδιά των περιοχών Natura του νησιού με ότι αυτό συνεπάγεται και κατά το ΙΓΜΕ ο ταμιευτήρας των υδάτινων πόρων της Θάσου. Επίσης, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαβούλευση, η ενημέρωση είναι ελλιπής, τοπικά συμβούλια δεν έχουν λάβει αποφάσεις και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως το Δασαρχείο, η Αρχαιολογική Υπηρεσία και το ΤΕΕ.

Ως πολίτες και φορείς του νησιού θέλουμε να έχουμε το χρονικό περιθώριο ώστε να καταθέσουμε τις απόψεις και τις θέσεις μας καθώς και να προσκομίσουμε συμπληρωματικά στοιχεία. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την αναβολή της συζήτησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιφέρειας.

Από την μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε, εξουσιοδοτήσαμε τους παρακάτω εκπροσώπους μας για να παρευρεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τον παραπάνω σκοπό:

Μπραστιανός Δημήτρης

Δαλγιανάκης Διαμαντής

Μαντέχος Παναγιώτης

Στάμος Βασίλης

Παπαφιλίππου Βασίλης

Φελούκης Δημήτρης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: