Η θέση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου για το LNG.

Η θέση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου για το LNG.

 Θάσος 28/6/2014

LNG tanker

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην προτεινόμενη εγκατάσταση πλωτών δεξαμενών LNG στον κόλπο της Καβάλας, ειδικότερα στην περιοχή της Καρβάλης και συμπαρατάσσεται με τους πολίτες και τους φορείς που λένε όχι σε αυτή την ‘επένδυση’.

Η υψηλή επικινδυνότητα μιας τέτοιας εγκατάστασης με την διαρκή επιβάρυνση του θαλάσσιου οικοσυστήματος καθώς και η ύπαρξη μιας βραδυφλεγούς βόμβας κοντά σε κατοικημένες περιοχές, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις λίγες βιοποριστικές πηγές της τοπικής κοινωνίας όπως ο τουρισμός.

Τα πολλαπλά ατυχήματα σε παρόμοιες εγκαταστάσεις και μάλιστα σε αναπτυγμένα τεχνολογικά, κράτη με ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς (π.χ. Νορβηγία, Ιαπωνία), προοιωνίζουν αβέβαιο μέλλον, πόσο μάλιστα σε ένα κράτος όπως το ελληνικό με ανύπαρκτούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ασφαλής λειτουργία των λιπασμάτων και της εξόρυξης πετρελαίου στην γειτονιά μας δεν ελέγχεται από κανέναν φορέα και η ασφάλεια μας βασίζεται στα λεγόμενα των επιχειρήσεων!!

Αν νομίζουν, τα συμφέροντα πίσω από την ΔΕΠΑ, ότι η κοινωνία μας είναι τόσο ευάλωτη για να δεχτεί κάτι τέτοιο, θέλουμε να τους πούμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος.

Την ίδια τύχη που είχαν προηγούμενες απόπειρες υποβάθμισης του τόπου μας, βλέπε διαλυτήριο πλοίων, εργοστάσιο λιθάνθρακα όπως και το Ραντάρ του Ψαριού πρέπει να έχει και αυτή. Γι αυτό συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 3 Ιουλίου.

Π.Κ.Θ.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Δράσεις, Δελτία τύπου. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: