Ποδηλατικό διήμερο Θάσου 3 και 4 Μαΐου.

Ποδηλατικό διήμερο Θάσου 3 και 4 Μαΐου, δελτίο τύπου.

MTB  THASSOS CUP

MTB THASSOS CUP

Για μια ακόμη χρονιά, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους αθλητές και τους συνοδούς τους στα πλαίσια του ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΘΑΣΟΥ. Ένα διήμερο που τελείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Θάσου και διοργανώνεται από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου σε συνεργασία με ντόπιους αθλητές.

Φέτος η διοργάνωση συμπληρώνει 10 χρόνια πετυχημένης, κατά γενική ομολογία και συνεχούς παρουσίας στα ποδηλατικά δρώμενα της χώρας μας και των Βαλκανίων γενικότερα. Με αφορμή αυτή την επέτειο των 10 χρόνων, άλλα και αντιλαμβανόμενοι την αυξητική τάση που υπάρχει στο ορεινό τρέξιμο, οργανώνεται για πρώτη φορά στο νησί ο  Μαραθώνιος Ορεινού τρεξίματος «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΥΨΑΡΙΟ», συνολικής απόστασης 44 χιλιομέτρων. Με αφετηρία στις 8.00 το πρωί το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, από το Πνευματικό Κέντρο Θεολόγου και τερματισμό την Παραλία Αγ. Αντωνίου.
Σχεδόν παράλληλα, με τον Μαραθώνιο στις 12.00 το μεσημέρι θα γίνει και ο 6
ος ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ 95 χιλιομέτρων, ασφάλτινος αγώνας ποδηλασίας περιμετρικά του νησιού. Αφετηρία και τερματισμός θα είναι όπως και κάθε χρόνο θα είναι στον κεντρικό δρόμο στο ύψος του Αγ. Αντωνίου.
Την Κυριακή 4 Μαΐου και ώρα 9.00 το πρωί θα λάβει εκκίνηση στην παραλία του Αγ. Αντωνίου ένας ιστορικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας καθώς είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα που συμπληρώνει μια δεκαετία. Φυσικά πρόκειται για την ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ή MTB THASSOSCUP
όπως είναι ευρέως γνωστό, 58 χιλιόμετρα δοκιμασίας του αναβάτη και του ποδηλάτου του. Έχει χαρακτηρισθεί ‘ίσως ο σκληρότερος αγώνας’ εξαιτίας του πετρώδους εδάφους.

Οι ετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, με τις συμμετοχές για μια ακόμη χρονιά να ξεπερνούν τις τριακόσιες και όπως δείχνει ο ρυθμός εγγραφών μπορεί να ξεπεράσουμε και τις 350. Οι φίλοι ποδηλάτες και δρομείς από την Ρουμανία και την Βουλγαρία δείχνουν έντονο ενδιαφέρον αποτελώντας τους μισούς από τους εγγραφέντες αθλητές, παράλληλα υπάρχουν συμμετοχές Άγγλων, Γερμανών, Δανών, Γάλλων καθώς και ενός Αμερικάνου.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε όλους τους φίλους μας από Ελλάδα, που κόντρα στο δυσμενές οικονομικό κλίμα, θα μας τιμήσουν για μια ακόμη φορά με την παρουσία τους. Υπολογίζεται για μια ακόμη χρονιά, ότι με αφορμή το διήμερο 3-4 Μαΐου, 700-800 επισκέπτες θα βρίσκονται στο νησί με όποια θετικά μπορεί αυτό να αποφέρει. Επίσης αξιομνημόνευτο είναι ότι για δεύτερη χρονιά θα συμμετέχουν Θάσιοι αθλητές σε όλους τους αγώνες. Ένα γεγονός που καταδεικνύει ότι αθλητικά δρώμενα σαν αυτό αποτελούν αφετηρία για κάποιους να ασχοληθούν περισσότερο με την ποδηλασία ή το τρέξιμο.

Αρωγοί για μία ακόμη φορά σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, οι Αστυνομία, το Κ.Υ. Πρίνου καθώς και οι ναυτιλιακές εταιρίες Θάσου ΑΝΕΘ & ΝΕΚ που με την έκπτωση που κάνουν δίνουν ένα έξτρα κίνητρο στους επισκέπτες να μας έρθουνε. Εκτός από τις ναυτιλιακές φυσικά υπάρχουν και άλλοι χορηγοί οι οποίοι στηρίζουν οικονομικά το όλο εγχείρημα και θα αναφερθούν αναλυτικά στο δελτίο τύπου που θα ακολουθήσει μετά το πέρας των αγώνων.

Περισσότερες πληροφορίες στο site http://www.mtb-thassos.com/.

Η διοργάνωση θέλοντας να διατηρήσει όσον το δυνατόν υψηλό επίπεδο κάνει έκκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει εθελοντικά στις 3-4 Μαΐου, μπορεί να το δηλώσει στο facebook https://www.facebook.com/pages/MTB-Thassos/218968811504745?ref=hl ή στο μειλ info@mtbthassos.com ή στα τηλέφωνα Νίκος 6970015966 & Γιάννης 6946955704.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: