Κάλεσμα – Πρόσκληση για Πανθασιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Κάλεσμα για Πανθασιακή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Λιμένα την Δευτέρα 13/01/2014 με θέμα τις ναυτιλιακές εταιρίες.

F/B THASSOS VI

Χτες Παρασκεή 10 του Γενάρη, είχαμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα  ήταν η ενημέρωση από πλευράς Δημάρχου, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της μεταφοράς των απορριμάτων από τις ναυτιλιακές εταιρίες.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος, την Παρασκευή 27 του Δεκέμβρη η ΑΝΕΘ κοινοποίησε στο Δήμο την απόφασή της, να σταματήσει τη μεταφορά των φορτηγών, με τα αποία γίνεται η μεταφορά των απορριμάτων από το νησί της Θάσου στον ΧΥΤΑ της Καβάλας, από την αρχή του νέου έτους και για όσο διάστημα της καπνίσει, ετσιθελικά και γιατί μπορεί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν αρκετές απόψεις σχετικά με τη λύση του προβλήματος της μεταφοράς των σκουπιδιών και γενικά για τα προβλήματα που προκαλούν στο νησί οι ναυτιλιακές εταιρίες. Επίσης ενημερωθήκαμε πως έχει ορισθεί για τη Δευτέρα 13 του Γενάρη, μια τελευταία συνάντηση στο γραφείο του εισαγγελέα στην Καβάλα, μεταξύ του Δημάρχου και των ναυτιλιακών εταιριών, με σκοπό την εξεύρεση λύσης.

Τελικά η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα (έπαιξε μια παραφωνία αλλά δεν είναι της ώρας) ηταν η καταδίκη της απόφασης των ναυτιλιακών για τη διακοπή της μεταφοράς των σκουπιδιών.
Οι πολίτες και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο, πλέον απαιτούν από τις ναυτιλιακές εταιρίες να εκπληρώσουν τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις. Τη δωρεάν μεταφορά των σκουπιδιών. Την ύπαρξη δρομολογίων που θα εξυπηρετούν και το χειμώνα τους κατοίκους της Θάσου και τέλος να πάψουν οι δικαστικές διώξεις των εργαζομένων τους που μόνο σκοπό έχουν τον εκφοβισμό τους.
Επίσης αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Λιμένα στις 11 η ώρα και στη συνέχεια πορεία προς τα γραφεία των ναυτιλιακών εταιριών

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, ανεξάρτητα από κόμματα, χρώματα και παρατάξεις.
Δεν έχουν καμιά θέση οι δικαιολογίες.
Από την ένταση της συγκέντρωσης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του νησιού.
Αν είναι αναιμική οι ναυτιλιακές θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι γουστάρουν και δεν θα δίνουν λογαριασμό σε κανένα.
Είναι στο χέρι σου να αλλάξει η κατάσταση.
Αν όχι εσύ, ποιός?
Αν όχι τώρα, πότε?

αναδημοσίευση  από Δ.Σιαμαντούρας

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: