Η θέση της Π.Κ.Θ. σχετικά με την προσπάθεια δημιουργίας Ένωσης πολιτιστικών συλλόγων Θάσου.

Η θέση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου για την προσπάθεια δημιουργίας μιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Θάσου που συζητήθηκε σήμερα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Καλογερικό του Λιμένα με εκπροσώπους τον Συλλόγων της Θάσου:
Η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου χαιρετίζει την προσπάθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού για δημιουργία θεσμοθετημένου πανθασιακού συντονιστικού οργάνου .

Η φιλοσοφία μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι να βλέπουμε τον τόπο μας συνολικά  και να δρούμε τοπικά, μέσα από συνεργασίες φορέων και φυσικών προσώπων. Γι αυτό και η Μ.Κ.Ο. που ιδρύσαμε πριν 6 χρόνια  δραστηριοποιείται τυπικά και ουσιαστικά σ όλο το νησί. Η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος μας αφορά όλους όπως και ο πολιτισμός που παράγουμε, μέσα από τις καθημερινές μας πράξεις.

Με βάση τις εμπειρίες μας από την λειτουργία τοπικών φορέων και συλλόγων, οι δυνατότητες  για καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα, πολλαπλασιάζονται  μέσα από την καλή λειτουργία ενός διασυλλογικού πανθασιακού φορέα. Μπορεί πιο εύκολα και αποτελεσματικά  να  προάγει τους στόχους που θέτει ο κάθε πολιτιστικός σύλλογος.

Πιστεύουμε ότι αυτός ο νέος θεσμός μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην προώθηση δράσεων προς το συμφέρον των τοπικών συλλόγων και κατ επέκταση της τοπικής κοινωνίας, μέσα από την προώθηση της συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων, χωρίς περιορισμούς από τοπικιστικές αντιλήψεις.

Ιδιαίτερα την σημερινή εποχή της κρίσης, εμείς οφείλουμε ν αντιδράσουμε βάζοντας νέες αρχές στον πολιτισμό, μια καλύτερη αυτοοργάνωση των συλλόγων στηριγμένη  στην αλληλεγγύη και την διαφάνεια. Το δευτεροβάθμιο αυτό,  όργανο που θα προκύψει πρέπει να λειτουργήσει σ αυτή την κατεύθυνση.

Ευχόμαστε καλή συνεργασία!

από το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής  Κ. Θ

 

αναδημοσίευση από Θασόραμα

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Δελτία τύπου. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: