Γενική συνέλευση 1/12/2013

Την Κυριακή 1/12/13 πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πρίνου.

Μέσα από μια εποικοδομητική και χωρίς μικροσυμφέροντα συζήτηση, ήρθαν στο προσκήνιο θέματα που ο περισσότερος πληθυσμός της Θάσου, ανεξαρτήτου ηλικίας, γνωρίζει.

Απολογιστικά για το 2013 έγινε φανερό ότι με την παρουσία, τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της ‘Κίνησης’ στο νησί μας αναδείχτηκαν μεγάλου ενδιαφέροντος προβλήματα. Με βάση τις αρχές του καταστατικού προσπαθήσαμε να μην υποκαταστήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά να τις κινητοποιήσουμε.

Μεταξύ άλλων αξίζει ν αναφέρουμε ότι έγιναν παρεμβάσεις για τα ορυχεία χρυσού σε συνεργασία με τις οργανώσεις της Περιφέρειας, για τα Λατομεία Μαρμάρου, για τις ‘προστατευόμενες’ περιοχές και τις ατασθαλίες από ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Δράσαμε εποικοδομητικά με συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες όπως ο ποδηλατικός αγώνας, η ποδηλατοπορεία, ορεινές διαδρομές και σημάνσεις μονοπατιών.

Κορυφαίο γεγονός γι αυτή την χρονιά η δημιουργία του πεζοπορικού χάρτη της Θάσου που αποτελεί κατάθεση στην τοπική κοινωνία και αναδεικνύει το νησί μας στο σύνολό του και ιδιαίτερα του περιπατητικού, ποδηλατικού και γενικότερα του εναλλακτικού τουρισμού. Εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σ αυτή την κατεύθυνση για την προβολή και ανάδειξη του νησιού. Μελλοντικός στόχος παραμένει η δημιουργία ενός οδηγού πεδίου για την ανάδειξη της ιδιαίτερης χλωρίδας του τόπου μας.

Η Π.Κ.Θ. στηρίζεται καθημερινά από πολλούς πολίτες που συνδράμουν στις προσπάθειες αυτές συμμετέχοντας στις δραστηριότητες και στην προβολή θεμάτων που μας απασχολούν. Χωρίς να διεκδικούν πρωτεία όλοι αυτοί οι άνθρωποι αναδεικνύουν και προσπαθούν να μεταδώσουν πρακτικές που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας στο νησί ( ενημέρωση για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ορθή διαχείριση απορριμμάτων κ.α.).

Ας προσπαθήσουμε όλοι, σ’ όποια θέση κι αν βρισκόμαστε (κοινωνική- οικονομική- πολιτική κ.λ.π) να είμαστε πιο νοικοκυρεμένοι για την επόμενη τουριστική περίοδο και όχι μόνο!

Με αφορμή τον ερχομό της νέας ημερολογιακής χρονιάς 2014, ευχόμαστε ένα καλύτερο περιβάλλον με την φροντίδα όλων μας.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Δελτία τύπου. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: