Κυκλοφόρησε ο νέος χάρτης της Θάσου, από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και την εκδοτική εταιρεία ‘Ανάβαση’

Image

Η Θάσος είναι ένας τόπος ιδιαίτερα προικισμένος σε φυσική ομορφιά και την κάνει διαχρονικά έναν από τους πιο ελκυστικούς και ξεχωριστούς τουριστικούς προορισμούς. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα της καθώς οι πολλές εναλλαγές του τοπίου που προσφέρει τόσο στις ακτές της όσο στον ορεινό όγκο, θα μαγέψει τον κάθε επισκέπτη.

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου στην προσπάθεια της να αναδείξει το νησί και τις ιδιαίτερες φυσικές του ομορφιές, που αξίζει να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε, προχώρησε στην παραγωγή αυτού του χάρτη σε συνεργασία με την εκδοτική εταιρία ‘Ανάβαση’. Για την υλοποίηση του, εργάστηκαν επίσης εθελοντικά πολλά άτομα απ όλο το νησί.

Έχει σαν σκοπό να αναδείξει διαδρομές για πεζοπορίες και άλλες δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για τον επισκέπτη αλλά και για τον ντόπιο κάτοικο. Να χρησιμεύσει σαν ένα εργαλείο για ν’ ανακαλύψει κανείς νέους προορισμούς στο νησί και να δει την Θάσο με μια άλλη ματιά. Μας προτείνει να προσεγγίσουμε το νησί ως περιηγητές και πεζοπόροι, να ανακαλύψουμε διαδρομές μέσα σε υπέροχα δάση και δροσερές ρεματιές με καταρράχτες και βάθρες, να επισκεφθούμε τα γραφικά χωριά της ενδοχώρας, να εκτιμήσουμε όλα αυτά που η φύση χαρίζει απλόχερα. Στην πίσω όψη του χάρτη υπάρχει μια εκτενής παρουσίαση του χώρου και των διαδρομών με όμορφες φωτογραφίες και εξειδικευμένα κείμενα.

– Όποια οικονομικά οφέλη προκύψουν από πωλήσεις του χάρτη, θα δοθούν για δράσεις προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.

στοιχεία χάρτη: κλίμακα 1:36.000

ISBN 978-960-9412-25-4

Διάσταση: 70Χ100 εκ. 4 χρωμος τυπωμένος σε αδιάβροχο χαρτί Polyart

Για την διανομή στην Θάσο: ‘ Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου’

τηλ. επικ.: 25930 71167 – 6974961348 – 6972416001

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: