ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΘΑΣΟΥ 27-28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ImageΚόντρα στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο στην χώρα μας, όλοι ήτανε παρών, Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για να στηρίξει την ιδέα, οι εθελοντές που είναι απαραίτητοι πιο πολύ και από τους αθλητές σε τέτοιες εκδηλώσεις η τοπική κοινωνία η οποία είτε με την οικονομική είτε με την ηθική της στήριξη δείχνει ότι στηρίζει το γεγονός και τέλος οι υπηρεσίες του νησιού που για μια ακόμη φορά ήτανε παρών όταν τους ζητήθηκε.

Το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΘΑΣΟΥ, για μια ακόμη φορά αποτέλεσε σημείο αναφοράς για έλληνες ποδηλάτες όσους και για φίλους ποδηλάτες από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Αθλητές και φίλοι του ποδηλάτου από Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αγγλία, Δανία ακόμη και Ισπανία έδωσαν ραντεβού το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια. Ευχάριστη έκπληξη και παρακαταθήκη για το μέλλον η συμμετοχή 9 Θάσιων αθλητών 1 στο ULTRA 4 στον ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ και 4 στον ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΤΒ 58χιλ.. Μάλιστα όλοι τερμάτισαν.

Γενικότερα περισσότεροι από 350 αθλητές και όχι μόνο πήραν εκκίνηση και στους 3 αγώνες του Διημέρου. Πρώτα δόθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου η εκκίνηση του UCMT 120 του ΟΡΕΙΝΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ συνολικής απόστασης 120χιλ. Νικητής αναδείχθηκε ο Βέλγος Wouter Cleppe με χρόνο 6:16:20 ακολουθούμενος από τον Ρουμάνο IONASCU MARIUS με χρόνο 6:45:00, τρίτος ένας Έλληνας ο Θεσσαλονικιός Παπαιωάννου Βαγγέλης από τα 1000 ΔΕΝΤΡΑ με χρόνο 7:13:00. Συνολικά πήρανε νούμερο 26 άτομα και τερμάτισαν όλοι με τον τελευταίο να τελειώνει τα μεσάνυχτα. Άξια αναφοράς και η μοναδική γυναίκα που φέτος συμμετείχε η Ρωμανίδου Ξένια από την Ξάνθη της ομάδας pegasus xanthi bike που κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να τερματίσει μετά από 13:12:25. O μοναδικός Θάσιος ΕΛΑΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ τερμάτισε μετά από 11:05:35. Ο νικητής του αγώνα κέρδισε και μια 3ημερη διαμονή all inclusive 2 ατόμων στο SAN ANTONIO BEACH.

Στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Απριλίου, δόθηκε η εκκίνηση από τον αλυτάρχη του αγώνα ο ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ από την Περιμετρική οδό, που φέτος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από άποψη συμμετοχών, καθώς 180 αθλητές βρέθηκαν στη αφετηρία, σε αντιπαράθεση τους 127 που ήτανε πέρυσι. Νικητής αναδέχθηκε μετά από έντονο συναγωνισμό ο Βούλγαρος DimitarDimitrovμε χρόνο 3:32:40 με τον ίδιο χρόνο, ο δεύτερος επίσης Βούλγαρος StefanMorcovκαθώς καιο Έλληνας ΚΑΒΟΥΡΤΖΙΚΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης που ήρθε τρίτος. Από τους Θάσιους πρώτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Γιάννης Σωτηρίου από τον Ποτό με χρόνο 4:27:22 ακολουθούμενο από τον Γιάννη Χαρισιάδη από τον Λιμένα με χρόνο 4:31:47, τον Λιμεναριώτη Λάτα Βασίλειο με χρόνο 4:38:17 και τον Σαλονικιό Νικόλαο επίσης από τον Λιμένα με χρόνο 4:47:46. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα απολαύσει 2 νύχτες all inclusive μαζί με χρήση των SPA τον MAIO στοALEXANDRA BEACH & SPA HOTEL**** 

Την Κυριακή 28 Απριλίου για 9η πλέον χρονιά ο παλαιότερος αγώνας της Ελλάδας το ΜΤΒ THASSOSCUP έλαβε εκκίνηση στις 9.00 το πρωί. Περισσότεροι από 140 αθλητές έλαβαν μέρος και 99 κατάφεραν να τερματίσουν. Νικητής αναδείχθηκε με σχετική ευκολία ο Βέλγος Wouter Cleppe με χρόνο 2:52:00 την τριάδα συμπληρώνουν ο Ρουμάνος Daniel Marius Rosioru με χρόνο 3:04:30 και ο επίσης Ρουμάνος IONASCU MARIUS με χρόνο 3:06:50. Ο Βέλγος κέρδισε και την δεύτερη 3ημερη διαμονή all inclusive 2 ατόμων στο SAN ANTONIO BEACH. Από τους Θάσιους πρώτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Λιμενιώτης ΤΣΑΚΩΝΗΣ ΤΑΣΟΣ με χρόνο 5:44:40 πολύ κοντά και ο δεύτερος Θάσιος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ από την Παναγία με χρόνο 5:57:25. Οι έφηβοι ΣΥΡΓΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ από τον Ποτό και ο ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ από τον Πρίνο τερμάτισαν μετά τις 6 ώρες που είναι το όριο του αγώνα αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Νικητές του διημέρου στους 2 ορεινούς αγώνες συνολικής απόστασης 178 χιλ. ήτανε ο Βέλγος Wouter Cleppe με συνολικό χρόνο 9:08:20 ο οποίος κέρδισε και μια 3ημερη διαμονή στο ξενοδοχείοAEOLIS **** 2 ατόμων. Οι Ρουμάνοι IONASCU MARIUS με συνολικό χρόνο 9:51:50 και Alexandru Fodor με συνολικό χρόνο 12.08.25 κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Συνολικά 7 αθλητές κατάφεραν να τερματίσουν με επιτυχία και τους 2 αγώνες.

Οι απονομές του ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου παρουσία του αντιδημάρχου κου Παναγιώτη Ραφτόπουλου, του διευθυντή του Κέντρου Υγείας του Πρίνου κου Δημήτρη Έλληνα και του προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Θάσου κου Παρασχούδη Πάρη ο οποίος ως ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων AERIA & AEOLIS ήτανε και ο κύριος χορηγός για φέτος του ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ. Την Κυριακή έγιναν οι βραβεύσεις των άλλων δύο αγώνων παρουσία του Δημάρχου Θάσου που απέμεινε τα μετάλλια στους νικητές και των δύο ορεινών αγώνων οι οποίοι διένυσαν συνολικά 178 χιλ. σε δύο ημέρες. Επίσης παρών ήτανε ο κος Τσούπρας Ιωάννης Τεχνικός Διευθυντής της Ναυτιλιακής Εταιρίας Θάσου, ο πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου κος Κάλτσας Βαγγέλης και οι πρόεδροι των επαγγελματιών Ποτού & Λιμεναρίων κος Πέτκος Άρης & Τριχάς Δημήτριος. Η διοργάνωση αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εθελοντές καθώς και την ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, και την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, για την καθοριστική συμβολή τους στην άρτια διεξαγωγή του ΔΙΗΜΕΡΟΥ. Επίσης για την οικονομική η υλική υποστήριξη της διοργάνωσης

-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ AERIA & AEOLIS

ATRIUMHOTEL

-ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ

SANANTONIOBEACH

ALEXANDRA BEACH & SPA HOTEL

-THEOPHILOS ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

– RED ZEPPELIN

-SARIKOS BIKES ΞΑΝΘΗ

-BIKE CENTER ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

-PITSA DE CASA ΠΟΤΟΣ

ΤΑΒΕΡΝΑ IRENE ΠΟΤΟΣ

-SUPER MARKETS ΓΚΑΓΚΟΣ

-SUPER MARKET ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΑΦΟΙΓΚΟΥΜΑ

– ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΤΣΙΚΝΑ για την γλυκιά υποστήριξη στο ΤΡΙΚΟΡΦΟ

MARGARITA FRESH –COFFE & COCTAIL BAR

NUTRIXXION Για την ενεργειακή υποστήριξη.

– Το MENIR για την νόστιμη μακαρονάδα στον τερματισμό του ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ.

-Χορηγοί μεταφοράς οι ναυτιλιακές εταιρίες Θάσου ΑΝΕΘ & ΝΕΚ

ARTinWEB για την τεχνική υποστήριξη της διοργάνωσης.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους παρευρέθησαν στην παραλία του ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ και όσους υποστηρίζουν τέτοιες προσπάθειες οι οποίες προωθούν το νησί της Θάσου ως εναλλακτικό προορισμό.

Με εκτίμηση

Η Διοργανώτρια Αρχή

Image

Image

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: