ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΧΩΝΙΟΥ

ImageΤην Κυριακή 10 Μαρτίου διοργανώθηκε από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου πεζοπορία στους καταρράκτες του Ραχωνίου. Περίπου 30 άτομα συμμετείχαν την

πρώτη ηλιόλουστη ημέρα του Μαρτίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Θάσου.

Οδηγοί μας ο Γιώργος Δημητράκης και ο Κώστας Αντωνιάδης ο οποίος εμπλούτισε την διαδρομή με ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

Ξεκινήσαμε από την εκκλησία του Ραχωνίου με τις πηγές, μπήκαμε στο παλιό καλντερίμι που μας έφερε μέσα από τον οικισμό, στο παλιό υδραγωγείο. Περπατώντας εν μέρει σε δασικό δρόμο και εν μέρει σε μονοπάτι, περάσαμε από το καστανόδασος του Ραχωνίου, και συναντήσαμε τις παλιές υδατομαστεύσεις που υδροδοτούν το Ραχώνι. Ακολουθώντας το ρέμα μέσα από κατάφυτη περιοχή φτάσαμε στο ‘κελί’ και την εκκλησία του Αι Γιάννη όπου θαυμάσαμε τον καταρράκτη στο διπλανό ρέμα. Συνεχίσαμε σε δασικό δρόμο και φτάσαμε στην πηγή που υδροδοτεί το Ραχώνι στην θέση Πόπος εκεί κρυστάλλινα νερά αναβλύζουν μέσα από τους βράχους. Ακολουθώντας το δασικό δρόμο και έχοντας στα δεξιά μας την επιβλητική κορφή του ‘Τσέτσου’ τις ‘Δύο Κεφαλές’ και την Τούμπα, διασχίσαμε κατάφυτη περιοχή περνώντας από ρέματα με πλούσια νερά, φτάσαμε στον Άγιο Γεώργιο, τον παλιό οικισμό με την ομώνυμη εκκλησία που εγκαταλείφθηκε το 1880. Ακολουθώντας τον δασικό δρόμο κατεβήκαμε, μετά από 5 ώρες περίπου, στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε ολοκληρώνοντας μια κυκλική διαδρομή. Κοντά μας ο Γιάννης Μαρκιανός που σε σταθερή χωρίς παρεκκλίσεις πορεία, μαρκάρισε με το GPS την διαδρομή για τον οδοιπορικό χάρτη της θάσου που ετοιμάζεται να εκδώσει η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου.

από το Δ.Σ.

Image

Image

Image

Image

Image

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: