Δήλωση συμπαράστασης

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου συντάσσεται στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και όλων των ενεργών πολιτών , που αντιδρούν στην καταστροφή του τόπου τους, από τις πολυεθνικές που προσβλέπουν στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού.

Η ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος πληγώνει το τοπίο, υποβαθμίζει την ζωή των τοπικών κοινωνιών  είναι αντίθετη στην λογική της βιωσιμότητας που απαιτεί ο τόπος μας.

Εμείς στην Θάσο έχουμε μπροστά μας τις πληγές απ την ανεξέλεγκτη εξόρυξη μαρμάρου.  Η υποχρέωση των λατομικών επιχειρήσεων για  ‘αποκατάσταση’,  παραμένει κενό γράμμα,  πιθανόν κι αυτή θα την χρεωθούμε οικονομικά, όλοι μας, όπως και στην περίπτωση των χρυσορυχείων : τα κέρδη στις εταιρείες οι ζημιές στους πολίτες και για τις επόμενες γενιές.

Πιστεύουμε  ότι  σ ένα τόπο όπου κύριες οικονομικές δραστηριότητες  είναι η παραδοσιακή καλλιέργεια της ελιάς, η δασοκομία, η μελισσοκομία και ο τουρισμός,   πρέπει να είναι κοινή επιδίωξη- όσων αγαπάνε αυτόν τον τόπο- η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της διαφορετικότητας που έχει να επιδείξει.

Γι αυτό δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεση μας στην εκμετάλλευση του χρυσού και συμπαραστεκόμαστε σ αυτόν τον αγώνα, για ένα καλύτερο μέλλον.

Θάσος 22/2/2013

από το Δ.Σ.

της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου

http://www.thassos-nature.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: