παρασκευής οικιακού σαπουνιού

Πραγματοποιήθηκε στις 2&3/11 το ‘εργαστήριο παρασκευής οικιακού σαπουνιού’ στα Λιμενάρια στην αίθουσα του Συλλόγου ‘το Κάστρο’ και στον Πρίνο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων ‘Παιδιά εν δράσει’.
Ο Προσκεκλημένος από την εναλλακτική κοινότητα ΄Πελίτι΄ Αντώνης Μπρέσκας, παρουσίασε την ψυχρή μέθοδο παρασκευής σαπουνιού με ελαιόλαδο και προσθήκη βοτάνων και αιθέριων ελαίων. Πληροφορίες για το πως γίνεται το σαπούνι καθώς και την συνταγή που χρησιμοποιήθηκε στην παρουσίαση, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε.Παρανεστίου στο http://www.thassos-nature.gr και στο facebook της Περιβαλλοντικής Κ.Θ.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα η προσέλευση παιδιών του σχολείου. Στην αρχή της παρουσίασης έγινε μια εκτενής αναφορά στο έργο του ‘Πελίτι’ για την διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών. Τις συνεργασίες με τα σχολεία, με τοπικούς φορείς και οργανώσεις για την διάδοση αυτών των καλλιεργειών και τους κινδύνους που κρύβει ο ολοκληρωτικός έλεγχος της εμπορίας και διακίνησης των σπόρων από μερικές πολυεθνικές εταιρείες.
Η διατήρηση μιας πλούσιας βιοποικιλότητας είναι βασικό στοιχείο για ένα υγιές φυσικό περιβάλλον όπως ακριβώς και μια πολυπολιτισμική κοινωνία που σέβεται την διαφορετικότητα του καθένα, για τους ανθρώπους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: