ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ-ΚΟΙΝΥΡΑ-ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, 25 μέλη και φίλοι της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου σε ηλικίες από 10-66 ετών με σύμμαχο τον καλό καιρό, έδωσαν ραντεβού στην Αγ. Κυριακή πάνω από το Θεολόγο. Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε μια απολαυστική  κυκλική πεζοπορία και παράλληλα σήμανση της διαδρομής, με αφετηρία την Αγ. Κυριακή.

Κατηφορίσαμε το «Κφόμπουρο» και περάσαμε περιμετρικά από τις παρυφές της «Τσουτσούλας» (από την μεριά των Κοινύρων), για να καταλήξουμε μέσα σε ρεματιά με την χαρακτηριστική ονομασία  «της Μαύρης ο λάκκος», η οποία οφείλει το όνομά  της στην πυκνή βλάστηση που κάνει την εμφάνιση του ήλιου στο σημείο αυτό σχεδόν αδύνατη.

Συνεχίσαμε στο καλογραμμένο μονοπάτι  που αρχίζει από την θέση «Πουρός», όπου ο μικρός καταρράκτης  δημιουργεί ένα όμορφο σημείο ξεκούρασης και μας οδήγησε στις παρυφές των Κοινύρων. Παρέα μας τα πολλά νερά που κυλούσαν  γύρω μας σε μεγάλο μέρος της διαδρομής και που καταλήγουν σε κεντρικό χείμαρρο που συναντάει την θάλασσα λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Ατυχές γεγονός ήταν ότι σε απόμερο και τόσο όμορφο σημείο της διαδρομής βρέθηκε σακούλα απορριμμάτων, την οποία αφού κάποιοι την γέμισαν φρόντισαν να την αφήσουν εκεί.

Ο δρόμος της επιστροφής, στην αρχή μας επεφύλασσε την πρώτη και μεγαλύτερη ανάβαση της διαδρομής και τα πρώτα ζόρια για τους λιγότερο γυμνασμένους.  Απότομη ανηφόρα από την θέση «Καρατζίνα», μας οδήγησε σε ένα πλάτωμα με την ονομασία «της Καρακώσταινας η καλύβα», λίγο πιο πέρα οι πηγές στον ‘Βλαχό’ . Από το σημείο αυτό η θέα ήταν μαγευτική με τον κόλπο των Κοινύρων και το ομώνυμο νησί να απλώνονται μπροστά μας . Ιδανικό μέρος για το δεύτερο διάλειμμα για ανασύνταξη δυνάμεων, και  ‘οικογενειακές’ φωτογραφίες κάτω από το άγρυπνο βλέμμα ενός χρυσαετού,  ο οποίος επόπτευε από ψηλά για λίγο την παρέα μας.

Τα τελευταία χιλιόμετρα περπατήσαμε σε μια γλυκιά ανηφοριά η οποία μας έφερε πίσω στο σημείο όπου και είχαμε ξεκινήσει. Μετά από 5,30 ώρες και 15 περίπου χιλιόμετρα διαδρομής, κουρασμένοι, άλλα όλοι ενθουσιασμένοι από την ομορφιά της φύσης που η Θασίτικη Γη μας χάρισε απλόχερα, συμφωνήσαμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ανάδειξης του ορεινού όγκου του νησιού μας με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.  Όλοι οι συμμετέχοντες ανανεώσαμε το ραντεβού  για την επομένη εξόρμηση που θα προκύψει.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: