Τακτική Γενική Συνέλευση και Εκλογές

Στον χώρο της βιβλιοθήκης του Πρίνου που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο: ‘παιδιά εν δράσει’, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου τακτική Γενική Συνέλευση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου με Θέμα:
Απολογισμός δράσης από το απερχόμενο Δ.Σ. – Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.
Η συνέλευση είχε απαρτία τακτικών μελών και με πρόεδρο της συζήτησης τον Μπάμπη Κανατσούλη έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω στα ζητήματα που τέθηκαν.
Θετική και πολύ ουσιαστική κρίθηκε απ όλους τους παρευρισκόμενους η συμμετοχή σε όλη τη διαδικασία, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου και μέλους της Π.Κ.ΘΚώστα Χατζηεμαννουήλ. Ανάμεσα στα άλλα που πρότεινε ο ίδιος, ήταν και η ανάγκη μόνιμης συμμετοχής εκπροσώπου της Π.Κ.Θ. στην επιτροπή που θα συσταθεί από τον Δήμο για το περιβάλλον.
Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση :
-Στα πλαίσια μιας σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων που παράγουμε, τονίστηκε
η σπουδαιότητα δημιουργίας ελεγχόμενων μπαζότοπων για το ξεβρώμισμα κάθε γωνιάς και ρεματιάς του νησιού. Η προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης και η ένταξη σταδιακά σε προγράμματα ανακύκλωσης όλων των ανακυκλώσιμων υλικών ως καθημερινή πρακτική των πολιτών με στόχο την δραστική μείωση του τελικού όγκου των απορριμμάτων. Αλλιώς το κόστος για τον κάθε κάτοικο είναι ανυπολόγιστο και η ακολουθούμενη τακτική ως σήμερα, οδηγεί σε αδιέξοδο.
–   Για τα λύματα των οικισμών και των ελαιοτριβείων, όπου αυτά ρίχνονται ανεπεξέργαστα, επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα επιδρώντας μακροπρόθεσμα στην ποιότητα του πόσιμου νερού, δεσμευτήκαμε να πραγματοποιήσουμε μια ημερίδα στο καλογερικό για συζήτηση και πρόταση λύσης που θα λαμβάνει υπ όψη την εξοικονόμηση πόρων και θα είναι φιλική στο περιβάλλον με βάση την γεωμορφολογία και την ανάπτυξη των οικισμών στο νησί.
– Ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά την αισθητική υποβάθμιση του νησιού είναι οι άναρχα διάσπαρτες διαφημιστικές επιγραφές σε όλο τον περιφερειακό δρόμο, αλλά και μέσα στους οικισμούς, λύση πρέπει να δοθεί άμεσα σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους για να πεισθεί ο κάθε επιχειρηματίας ότι τον συμφέρει να πουλάει το προϊόν του σ ένα τόπο καλύτερο που τον σέβεται ο ίδιος.
– Ιδιαιτερότητα της νοτιοανατολικής Θάσου αποτελούν οι συνεχείς περιφράξεις κτηνοτρόφων που φτάνουν στα όρια της ασφάλτου και καταντούν επικίνδυνες για οδηγούς και πεζούς, παράλληλα αποκλείουν μ αυτό τον τρόπο κάθε επισκέπτη από μεγάλο μέρος του νησιού, μιας και ο όποιος επισκέπτης-οδηγός θεωρεί ότι βρίσκεται σε όρια ιδιωτικής έκτασης ενώ δεν είναι. Όπως συμβαίνει σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα έτσι και στην κτηνοτροφία ,που είναι μια σημαντική παραγωγική διαδικασία για το νησί, πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους όρους που ορίζει ο νόμος και αυτό που απαιτεί το δημόσιο συμφέρον. Έτσι θα προστατεύσουμε καλύτερα το περιβάλλον και την κοινωνία από συμπεριφορές που μας υποβαθμίζουν (όπως είναι τα συρματοπλέγματα).
-Για την προώθηση της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας πάνω σε συγκεκριμένα θέματα(π.χ. για την ανακύκλωση υλικών, την ιδιαιτερότητα της χλωρίδας του τόπου μας κ.α.) να γίνονται ομιλίες σε σχολεία αλλά και μέσω δελτίων στον τύπο.
-Τέλος, πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία όπως ορίζεται, κάθε δύο χρόνια σύνφωνα με το καταστατικό. Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους:
Χατζής Κωνσταντίνος
Τυρολόγος Γιώργος
Πλατής Διαμαντής
Μαρκιανός Γιάννης
Κίτρινος Νίκος
Καΐδης Νίκος
Κάλτσας Ευάγγελος
Πολλές είναι οι δράσεις που μπορούμε να έχουμε στο μέλλον πάντα με διάθεση συνεργασίας. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες μελών και φίλων που θέλουν να συμμετέχουν.
Από το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: