Μέλη της περιβαλλοντικής κίνησης θάσου περπάτησαν και σηματοδότησαν εκ νέου την διαδρομή Θεολόγος – Υψάριο

Η διαδρομή ξεκινάει έξω απ το Θεολόγο (Χαλατσούκα), διασχίζει μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους με αποκλειστική δασοκάλυψη Άρκευθου (άγεθρου, Αγριοκυπάρισου ). Είναι χαρακτηρισμένη ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής και προστατευόμενη περιοχή ‘Natura’.

Το ‘μονοπάτι’ έχει μέτριο βαθμό δυσκολίας κατά την ανάβαση. Περνάει στην κορυφογραμμή  Πρ. Ηλία- Ψαριό με μοναδική θέα και την ύπαρξη των σπάνιων δέντρων ίταμου που είναι υπεραιωνόβια και αποτελούν μνημεία της φύσης.
Στη συνέχεια περνάει δίπλα από την κορυφή του Υψάριου και ακολουθεί τη σηματοδότηση που οδηγεί στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου.
Φτάνοντας στο καταφύγιο μπορεί κανείς να ξεκουραστεί για λίγο ή κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο του Συλλόγου να διανυκτερεύσει εκεί και να συνεχίσει την επόμενη μέρα σε άλλη διαδρομή (π.χ. στο Ψαριό ή για Ποταμιά).
Η άλλη επιλογή είναι να έρθει κάποιος με αυτοκίνητο για την επιστροφή. Έτσι προτιμήσαμε κι εμείς αυτή τη φορά, γιατί μας πρόλαβε η νύχτα και έτσι το είχαμε οργανώσει με φίλους που ανέβηκαν για το σκοπό αυτό.
Η διαδρομή Θεολόγο-Υψάριο-Καταφύγιο είναι περίπου 4 με 5 ώρες πεζοπορίας. Αποτελεί τμήμα ενός δικτύου μονοπατιών που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, προκειμένου να ανακαλύψει την ιδιαίτερη ομορφιά της φύσης του νησιού.
Στόχος μας είναι η καλύτερη σηματοδότηση και ανάδειξή τους σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και φορείς.
Η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας αποτελεί κατά τη γνώμη μας, την καλύτερη επένδυση για το μέλλον του νησιού μας.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Μέλη της περιβαλλοντικής κίνησης θάσου περπάτησαν και σηματοδότησαν εκ νέου την διαδρομή Θεολόγος – Υψάριο”

  1. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Says:

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΑΝΕΒΗΚΑ ΣΤΗΣ 17/4/2012. Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΑΠΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟ ΠΑΛΙ, ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΟΡΑΤΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: