Πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων του δ.σ.

Δευ, 16/02/2009 – 20:24

Πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων είχε χθες 15/2/2009 το δ.σ της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα της Θάσου, ο τρόπος συντονισμού των δράσεων και λήψης αποφάσεων αλλά και η διαδικασία ενημέρωσης των αρμόδιων υπηρεσιών όταν και όπου το περιβάλλον απειλείται.

Τα μέλη του δ.σ. αναφέρθηκαν στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων – λυμάτων και στην παντελή απουσία ανακύκλωσης όπως και στην εθελοντική συμμετοχή των μελλών στην φύλαξη των δασών το καλοκαίρι παράλληλα με την δημιουργία ομάδας δασοπυρόσβεσης.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν το δ.σ είναι η δημιουργία και σύνθεση του επιστημονικού συμβουλίου της οργάνωσης που θα πρέπει να αποτελείται από περιβαλλοντολόγους βιολόγους και γενικά επιστήμονες σε εθελοντική βάση που έχουν άμεση ενασχόληση η τίτλους σπουδών σε θέματα περιβάλλοντος, η δημιουργία περιοχής προστασίας της αναπαραγωγής των αλιευμάτων στη θάλασσα, η σήμανση μονοπατιών, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και η συνεργασία με άλλες οικολογικές οργανώσεις. Νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή για να ακουστούν οι απόψεις των μελλών και να οργανωθούν ομάδες εργασίας σε χώρο που θα ανακοινωθεί της επόμενες ώρες.

 

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Δελτία τύπου. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: