Κινητοποίηση στα Λιμενάρια για το κλείσιμο της χωματερής.

Το κείμενο-πρόσκληση της κινητοποίησης συνυπογράφει η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου. (Π.Κ.Θ.)

Επειδή θεωρούμε άμεσης προτεραιότητας το κλείσιμο όλων των χωματερών (Χ.Α.Δ.Α) που λειτουργούν πάνω στο νησί. Επιβλήθηκε άλλωστε από Κοινοτική οδηγία με το τέλος του προηγούμενου χρόνου 31/12/2008.

Όσο αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη από πλευράς Δήμου ή έστω σαν στόχος ή προγραμματισμός. Με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να βλέπουν με καχυποψία την όποια πρόταση για μελλοντική συγκέντρωση των απορριμμάτων σε κάποιο νέο χώρο.

Αυτό που χρειάζεται στο νησί , είναι μια μονάδα επεξεργασίας-διαχωρισμού των απορριμμάτων ,η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο, εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα προσφέρει, δεν θα επιβαρύνει τον αέρα ή το υπέδαφος και θα έχει οικονομικό κέρδος από την ανακύκλωση των ανακτώμενων υλικών και από το κομπόστ (οργανικό λίπασμα) που θα παράγει.

Εμείς σαν Π.Κ.Θ. θέλουμε να τονίσουμε ότι η σωστή διαχείριση σε συνεργασία πάντα με τους κατοίκους που θα διαχωρίζουν κάποια απορρίμματα (π.χ.χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό) είναι μια διαδικασία που θα κάνει τους πολίτες να λειτουργούν πιο υπεύθυνα σε ότι αφορά το περιβάλλον του νησιού, αλλά και απέναντι στους συμπολίτες τους .Έτσι μακροπρόθεσμα θα αισθανόμαστε όλοι, πιο υπερήφανοι για τον τόπο μας.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: