ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ

Το καλοκαίρι έφερε μαζί του και τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ύπαρξη του φυσικού μας περιβάλλοντος. Τα μέτρα της πολιτείας για την θωράκισή τους από ενδεχόμενη πυρκαγιά για μια ακόμα χρονιά είναι δυστυχώς ανύπαρκτα. Το γεγονός αυτό μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο ενδεχόμενο μιας συμφοράς σαν εκείνη που ζήσαμε το ’85. Γιαυτό λέμε ότι:

«δεν έχουμε το δικαίωμα να ηττηθούμε από τη φωτιά άλλη φορά».

Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή να πείσουμε την πολιτεία να δώσει για το περιβάλλον αυτά που του αξίζει. Δηλαδή πολλά. Γιατί το περιβάλλον δεν είναι εμπόρευμα, είναι το σπίτι μας, είναι η οικονομία μας, τελικά είναι η ίδια μας η ζωή.

Στην πιο κρίσιμη φάση τους όμως τα αναγεννημένα νεαρά δάση μας που απειλούνται με αφανισμό καθώς δεν έχουν ακόμα ενηλικιωθεί, χρειάζονται και τη δική μας βοήθεια. Του καθενός από εμάς ξεχωριστά και όλων μαζί.

Η έγκαιρη πυρανίχνευση μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς είναι το κλειδί ίσως για τη σωτηρία τους. Ο χρόνος είναι ο μεγάλος σύμμαχος της φωτιάς και η έγκαιρη επέμβαση ο εχθρός της.

Προκύπτει ένα αυτονόητο καθήκον λοιπόν να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα για βοήθεια. Καμιά πικρία ή αγανάκτηση για την αδιαφορία της πολιτείας δεν μπορεί να δικαιολογήσει στη συνείδησή μας την μη ανταπόκριση. Εμείς πρώτοι που ζούμε σαυτό τον τόπο και τον αγαπάμε θα βιώσουμε τις ολέθριες συνέπειες από μια ενδεχόμενη καταστροφή.

Για το λόγο αυτό δημιουργούμε ομάδες εθελοντών πολιτών που θα περιπολούν άγρυπνα στα δάση μας και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα κατά τους καυτούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Χρειάζεται να διαθέσουμε το χρόνο μας 2-3 νυχτών, για μια υπόθεση που αξίζει πολλά.

 

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας

πρωτοβουλία

«ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ»

Θεολόγος 14 – 06 – 08

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Δράσεις. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: